FAQs

Wat is wok of wadjan?

By |augustus 12th, 2025|

Wok of Wadjan Het woord Wok komt uit het Kantonees en betekent ’pan’. Wadjan is het Indonesische woord met dezelfde betekenis. Het is een halve bol met een lange houten steel. De bodem en de opstaande randen zijn rond en het geheel Wordt uit plaatijzer gehamerd. Dat materiaal zorgt voor de Perfecte Warmtegeleiding en koelt dan ook even vlug weer af, Eens van het vuur. Zo Kunnen de ingrediënten nooit te gaar worden.

Wat is walking dinner?

By |augustus 12th, 2025|

Walking dinner is letterlijk vertaald wandelend dineren; Bij ons is het een formule met vele mogelijkheden, bediening aan tafel, in buffet, of beiden. van amusehapjes tot een partybuffet, het kan allemaal!

Wat is de koude keten?

By |augustus 12th, 2025|

De benaming 'koude keten' slaat op een ononderbroken aantal schakels die er door goede verankering (lees: samenwerking tussen verschillende actoren) toe leiden dat voedsel nooit blootgesteld wordt aan een ongunstige (te hoge) temperatuur of aan schadelijke temperatuursschommelingen. De koude keten start bij slachten, vissen, oogsten ... en eindigt pas wanneer u als consument het voedsel uit uw frigo of diepvries haalt.

HACCP

By |augustus 12th, 2025|

HACCP de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. De Nederlandse vertaling is: Gevarenanalyse en kritische controlepunten.Bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen hierdoor alle aspecten van het voortbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren. Dit controleproces, uitgaande van de Europese Unie, wil ervoor zorgen dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting. Hieruit voortvloeiend is bijvoorbeeld het voortdurend bewaken en registreren van koel- en vriescellen een verplichting geworden. HACCP heeft zijn oorsprong in de Amerikaanse ruimtevaart

Wijntips

By |augustus 12th, 2025|

De temperatuur, de omstandigheid, het passende gerecht, het gezelschap, het juiste glas, welke wijn eerst,… Deze factoren kunnen allemaal een invloed hebben op het beoordelen van een wijn. Temperatuur Schuimende wijnen Schenk je tussen de 4° en 8° C Witte wijn Schenk je best tussen de 5° en 12°C Hoe duurder, hoe warmer Rode wijn Schenk je best tussen de 10° en 18° C. Hoe intenser, hoe warmer Basisregels Schenk steeds een goedkopere wijn voor een duurdere, en een jonge voor een oude wijn. Bij koude voorgerechten steeds een witte sauvignon. Bij warme visbereidingen een Chardonnay. Bij wit vlees een

Welke druiven worden in de Champagne gebruikt?

By |augustus 12th, 2025|

Pinot Noir De rode karakterdruif in de champagne, 37% beplant. In de Grand Cru gemeentes is deze druif 51% beplant. Pinot Meunier Rode druif met grote opbrengst, verboden in de Grand Cru gemeentes. 36% aangeplant in de champagnestreek. Chardonnay De enige witte druif van de drie toegelaten champagne druiven. 27% aangeplant in de champagne en 49% in de Grand Cru gemeentes.  

Welke formaten van Champagne flessen bestaan er?

By |augustus 12th, 2025|

Quart 0.20 l / Demie 0.375 l / Bouteille 0.75 l / Magnum 1.5 l 2 flessen Jéroboam 3 l 4 flessen Rehoboam 4.5 l 6 flessen Mathusalem 6 l 8 flessen Salmanazar 9 l 12 flessen Balthazar 12 l 16 flessen Nabuchodonosor 15 l 20 flessen Nebukadnezar 16.5 l 22 flessen

Algemeenheden ivm Champagne

By |augustus 12th, 2025|

Assemblage:het samenvoegen, het mengen van meerdere verschillende wijnsoorten en zelfs verschillende jaren om zo een constante smaak te creëren. Autolyse: het afsterven van de gistcellen na de tweede gisting ( depôt ), hoe langer de wijn rijpt hoe rijker de aroma’s. La Taille : Snoeien van de wijnstokken ( november tot eind maart ) Cépage : de druif – 3 druiven zijn toegelaten ( Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier ) Côtes des Blanc : Deze streek wordt zo genoemd omdat er bijna uitsluitend chardonnay wordt aangeplant. Beschikt over 6 grand cru gemeenten. Avize, Cramant, Oger, Oiry, Chouilly en le Mesnil-sur-oger.

Ingrediënten

By |augustus 12th, 2025|

Alle gerechten worden met verse ingrediënten bereid. Van zodra ‘t Saffraantje op de hoogte is van de datum,kunnen we de juiste en verse ingrediënten voor u uitzoeken.

Go to Top